Të gjithë e kemi ditur gabim, lëngu i portokallit po ju vret!

Lëngjet e frutave janë shumë të shëndetshme për trupin e njeriut. Një ndër ta është dhe lëngu i portokallit. Por ajo që vihet re vitet e fundit në Amerikë lëngu i portokallit nuk po konsumohet më nga ata. Me pak fjalë ‘Amerikanët janë kthyer larg lëngut të portokallit”.
Pije u konsiderua si një element kryesor në mëngjes për dekada të tëra, dhe për ta konsideruar një “mëngjes të plotë”, po zhduket nga tryezat e amerikanëve. Në fillim të këtij muaj Erin Business Insider-së Brodwin shkroi një post të madh në të cilin shkruhej: “Më i madh i jetës tuaj”, duke thënë se ka lëngje të tjera të ëmbla alternative që zëvendësojnë lëngun e portokallit.

Një gotë me lëng portokalli përmban 153 kalori, 34 gram karbohidrate, 27 gram sheqer, dhe 2.4 gram proteina. Kjo është e njëjta sasi me karbohidratet dhe sheqeri pothuajse aq sa edhe një qese të M & M-së, të propozuar nga Brodwin.
Kjo është arsyeja pse ekspertët e të ushqyerit dhe blogerët shëndetësorë në SHBA, kanë dalë kundër lëngut të portokallit vitet e fundit. Kur ju kërkoni në Google “lëng portokalli më i miri për ju,” Rezultatet kryesore do të përfshijnë postimet titulluar “Pse lëngu i portokallit po ju vret ju?” dhe ” 1 arsye për të shmangur lëng portokalli”.

Ndoshta kjo është arsyeja pse shitjet e lëngut të portokallit janë poshtë 13% në katër vitet e fundit, sipas të dhënave nga Nielsen.

Lëngu i ngrirë i portokallit ka përjetuar rënie të madhe në shitje, duke rënë 39% në 98 milionë $ që nga viti 2012, në krahasim me një rënie 10% në 3.1 miliardë $ për lëng portokalli të ftohtë në të njëjtën periudhë.

Florida, e cila është prodhuesi më i lartë i lëngut të portokalit në SHBA, përfaqëson rënien më të keqe në më shumë se një shekull, sipas Bloomberg.

Në krye të rënies së kërkesës, prodhuesit e lëngut të portokallit janë gjithashtu duke u ndeshur me një sëmundje bakteriale që ka qenë e pranishme tek pemët e tyre. Sipas kultivuesve shumë biznese me bimë portokalli janë mbyllur.

Burimi: Indepedent
Përshtati: Kids’ time

Share With:
Translate »
1749 Views