Të rritesh si fëmijë i vetmuar ka disa pasoja: Ja cilat janë më të zakonshmet

Mendoni pak për fëmijërinë që keni kaluar… A e imagjinoni veten në një park lojërash vetëm, duke shpresuar që dikush t’ju afrohej? Po ulur vetëm në tavolinën e drekës? I/e përjashtuar nga shoqëria? Sado të trishta të duken këto skena, për shumë njerëz ato janë normale dhe pjesë e përvojës së fëmijërisë.

Studimet tregojnë se vetmia gjatë viteve të fëmijërisë po kthehet në një epidemi edhe sot. Sipas një studimi të vitit të kaluar, 38.7% e adoleshentëve treguan se ndiheshin tejet të vetmuar, ndjenja që u përkeqësuan nga pandemia COVID-19.

Vetmia, për shumë njerëz, duket se është pjesë e pashmangshme e fëmijërisë. Por për disa individë, kjo vetmi është edhe më ekstreme ose më e prekshme. Nëse mendoni se shpesh jeni ndjerë të vetmuar si fëmijë, zbuloni se si kjo ndjenjë zhvillon tipare të caktuara në moshë të madhe.

#1 Ndjesi negativiteti

#2 Ankth shoqëror

#3 Vështirësi për të besuar të tjerët

#4 Varësi ekstreme

#5 Vetëbesim i ulët

#6 Shanse të larta për depresion

#7 Fiksim për aspektin e pamjes së jashtme

#8 Ndjesi të larta hakmarrjeje

#9 Rritje e ndjeshmërisë ndaj çështjeve negative sociale

#10 Vështirësi në shprehjen e emocioneve

#11 Qasje ekstreme ekstroverte

#12 Dëshirë për të qëndruar vetëm

Share With:
Translate »
22 Views