Trajnerja e fitnesit rrëfen se si ushtrimet fizike e ndihmuan ta mposhtë depresionin pas lindjes

Depresioni pas lindjes së fëmijës është një problem i vërtetë për shumë gra, dhe mund të manifestohet në shumë mënyra.

Ky depresion i prek 15 në çdo 100 nëna të reja dhe simptomat mund të dallojnë varësisht nga personi.

Apetiti iu ndryshon, ndiheni të lodhura tërë kohën, pa diskonim, të shqetësuara dhe emocionale.

Kelsey Wells, trajnere e fitnesit, i din mirë këto ndjenja!

Së fundmi ajo ka publikuar në Instagram një foto të sajën të cilën e ka shkrepur para katër vjetësh, pikërisht në momentin kur kishte filluar rrugëtimin e saj të fitnesit në kohën kur ishte duke vuajtur nga depresioni pas lindjes së djalit të saj.

“E dija se nuk isha mirë. Gjatë diskutimit të opsioneve me doktorin, më tanë se ushtrimet e rregullta fizike MUND të ndihmojnë”, ka shkruar ajo.

Thënë më thjesht, rrugëtimin e saj të fitnesit e kishte filluar si pasojë e dëshpërimit, por tani nuk ka asgjë të gabuar në trupin e saj.

“Shumë kohë para se t’i vëreja ndryshimet fizike në pasqyre, unë fillova t’i ndjejë ato. Fillova të kisha vetëbesim më të madh dhe e vlerësoja trupin tim, ndërkaq e menaxhoja ankthin në mënyrë miqësore dhe të shëndetshme. Thjesht, aq më shumë që kujdesesha për trupin, aq më shumë fillova ta dua veten.

E fuqizova veten përmes fitnesit dhe kjo rastisi të jetë pasioni më i madh që kam”, ka vazhduar ajo rrëfimin e saj.

Share With:
Translate »
705 Views