Trupi (mesazhi) i një nëne pas lindjes së binjakëve

Trupat e grave ndryshojnë shumë me kalimin e viteve, por ndryshimi që ndodh më shpejt se çdo ndryshim tjetër është ai që gruaja kalon gjatë shtatzënisë. Kjo ndodh sepse të rritësh një qenie njerëzore për 9 muaj në trupin tënd, e zgjeron atë si asnjë gjë tjetër.

Këto ndryshime dhe shenjat e dukshme u japim pasiguri shumë femrave. Ato ndihen në siklet për pamjen e tyre, kane pasiguri dhe ndihen keq se si të tjerët mund t’i gjykojnë, dhe e gjithë kjo, vetëm sepse ato kanë bërë gjënë më të bukur dhe humane të mundshme, kanë dhuruar një jetë të re.

Këto ndienja negativiteti ishin tepër reale edhe për Emily Marson e cila lindi dy djem binjakë që i quajti Arthur dhe Finley. Emily ka shkruar një letër për veten e saj dhe të gjitha nënat e tjera, në Instagramin e saj, e cila na frymëzoi shumë.

Okay, this is quite a personal post but I am now 4 months postpartum and beginning to embrace what my body has become, I’ve housed two beautiful babies for 36 weeks and breastfed for 5 weeks. My pregnancy wasn’t exactly an easy ride these boys wanted to come out early and I was hospitalised a few times because of dehydration and early contractions, our bodies go through a lot, a lot of change and your body is put through an enormous amount and I am so proud of myself that I carried such beautiful children and gave them food, warmth and most importantly all the love that I never thought I had. With a scar that I will have for the rest of my life is a tiny sacrifice for a lifetime of beautiful memories with my family. Your stretch marks DO NOT define you, your scar DOES NOT define you, your flab DOES NOT define you. You are incredible, you are a mother and you are the light of your babies eyes. I wanted to share this to show the reality of our bodies and that it’s okay not to be perfect because in their eyes you are exactly that. #identicaltwins #twins #csectionrecovery #babies #brave #scar #csectionstrong #stretchmarks #beautiful #perfect

A post shared by ARTHUR ➕ FINLEY (@marson.twins) on

Ajo shkroi: “Ok, kjo është shumë personale por tashmë unë jam 4 muaj pas lindjes dhe sapo kam filluar të pranoj atë që trupi im është bërë. Kam mbajtur dy bebe shumë të bukura për 36 javë dhe i kam ushqyer për 5 javë. Shatëzënia ime nuk ka qenë dhe aq e thjeshtë sepse këta djemosha donin të lindnin më herët dhe për këtë jam shtruar në spital disa herë për shkak të dehidrimit dhe të kontraktimeve të hershme. Trupat tanë heqin shumë, ndryshojnë shumë dhe ky trup kalon shumë, prandaj jam shumë krenare për veten time sepse kam mbajtur këta fëmijë kaq të bukur dhe i kam ushqyer ata, u kam dhënë ngrohtësi dhe më e rëndësishmja u kam dhënë atyre gjithë dashurinë të cilën nuk mendoja se e kisha. Kjo shenjë, që do e kem gjithë jetën time, është një sakrificë e vogël për një jetë të mbushur plot me kujtime të bukura të familjes sime. Shenjat e zgjerimit të lëkurës nuk përcaktojnë se kush ti je, shenja e operacionit nuk përcakton se kush ti je, lëkura e botë dhe e lëshuar nuk përcakton se kush ti je. Ti je fantastike, ti je një nënë dhe je drita e syve të fëmijëve të tu. Doja ta ndaja këtë për të treguar realitetin e trupave tanë dhe se është në rregull të mos jesh perfekte sepse në sytë e tyre do të jesh pikërisht ashtu.”

Gjithçka duhet të bëni tani është të besoni në veten tuaj!

Share With:
Translate »
619 Views