Vajzat në ushtri, ideja e Putin për të zhvilluar ushtrinë…

Ministri rus i mbrojtjes, Sergei Shoigu, i cili është një njeri i besuar i Putin dëshiron të zgjerojë shkollat e posaçme të kadetës për vajzat dhe këtë kërkon ta realizojë në Krime, e aneksuar nga Ukraina në 2014. Ushtria e të rinjve të Putin, një organizatë e veçantë për djemtë dhe vajzat, është rritur me ritme të larta duke shkuar në 192,500 anëtarë që prej themelimit gati dy vite më parë. Kritikët kanë reaguar menjëherë, duke i vlerësuar këto grupe si një rritje të militarizmit në Rusi dhe i kanë krahasuar ato me të rinjtë e Hitlerit.

Share With:
Translate »
541 Views