Vrau 2-vjeçarin, kërkon operacion plastik nga shteti

Vrasësi i fëmijëve Jon Venables ka kërkuar kirurgji plastike – që do të financohet nga tatimpaguesit – pasi fotografitë e identitetit të tij të ri qarkullojnë në internet.

Venables, së bashku me Robert Thompson, rrëmbyen, torturuan dhe vranë dy vjeçarin James Bulger në vitin 1993, kur ata ishin vetëm 10 vjeç.

Çifti u burgos, por më vonë iu dha anonimiteti i përjetshëm me identitete të reja kur u liruan me “licencë” në moshën 18 vjeçare.

Venables u burgos përsëri në 2008 për dy vjet pasi u gjet me imazhe të abuzimit të fëmijëve dhe në shkurt të këtij viti ai u dërgua në burg për vepra të ngjashme.

Vrasësi, tani 35 vjeç, thuhet se ka kërkuar një operacion që ndryshon funksionet, sepse ai është i tmerruar kur është sulmuar kur është liruar përsëri.

Një burim i burgjeve i tha Daily Star: “Ai mendon se shansi i tij i vetëm i jetës ndonjëherë normale është që të ketë kirurgji plastike.

Ai thotë se nuk i intereson se sa kushton, por kjo është domosdoshmëri për të qëndruar gjallë dhe në të drejtën e tij”.

Venables mbrohet nga një urdhër anonimiteti i përjetshëm i bërë në vitin 1993, kur u burgos për vrasjen e Xhejms.

Urdhri ndalon që dikush të postojë fotografi që pretendojnë të jetë një nga vrasësit.

Share With:
Translate »
626 Views