4 vjeçarja që ka lexuar mbi 1000 libra (video)

Po po, ka ende fëminë që edukohen me libra dhe jo me videolojra. Dhe shembulli më i mirë është vogëlushja Deliyah Arana, që ndonëse ëtë vetëm 4 vjeè, numëron rreth 1000 libra të lexuar. 

Që kur ishte 18 muajshe, nëna e saj, Haleema Arana, thotë për Washington Post se ka arritur t’i njohë shkronjat dhe ka tentuar që të lexojë historitë për veten e sa para se të flejë gjumë.

Profesori i psikologjisë në Universitetin e Kalifornisë, Ross A. Thompson, ka thënë se kjo gjendjia e saj është jashtë normales, pasi fëmijët e zakonshëm fillojnë të lexojnë në moshën 6 deri 10 vjeç.

Mirëpo, sipas një studimi në ScienceDaily journal, rritja e fëmijëve me libra, është shumë më mirë dhe më e efektshme sesa anashkalimi i këtij faktori dhe përqëndrimi vetëm tek lodrat. 

Të kesh libra në shtëpi gjithashtu tregon se sa prindër të edukuar ke   dhe kjo ndikon gjithashtu në edukimin vetvetiu të fëmijës.

Share With:
Translate »
871 Views