‘Hekurosja’ e gjinjve, metoda afrikane që “mbron” vajzat nga sulmet seksuale

Një grua në Afrikë masazhon gjinjtë e vajzës 10-vjecare ndërsa fëmijët e tjerë e shikonin të tmerruar.

Veronica filloi ta bënte këtë gjë shtatë muaj para se të fotografohej nga egjiptiantja Heba Khamis dhe duket se gjithcka e zhvillon nëpërmjet një guri në madhësinë e pëllëmbës.

Gjithcka ndodhi pasi vajza e madhe mbeti shtatzënë kur ishte 14 vjece dhe për të mbajtur të tjerat nën kontroll, mendoi ti rrafshonte gjinjtë.

‘Hekurosja’ e gjinjve mendohet si një metodë për të ndaluar rritjen e gjinjve, duke bërë shumë vogëlushe viktima.

Sipas doktoreshës Rebecca Tapscott, kjo quhet rrafshim i gjirit dhe mund të shkaktojë infeksione apo problemeve të tjera. Edhe pse janë metoda shumë të dhimbshme, nënat mendojnë se vajzat e tyre ndihen të mbrojtura duke parandaluar sulmet seksuale.

Share With:
Translate »
786 Views