Keni dëgjuar për “finger foods”, ja çfarë thonë mjekët

Cilat ushqime që duhen finger foods në gjuhën ndërkombëtare tashmë duhet t’i dorëzoni fëmijës tuaj? Kujdesi i prondërve ndaj fëmijëve pa diskutim që është shumë i lartë. Vjen një moment që fëmijët kuptojnë dhe mundohen që të ushqehen vetë sipas mënyrës së tyre. Ata nuk janë të përgjegjshëm për fakin se situata mund të dalë jashtë kontrollit dhe mund të mbyten. Shpesh prindërit gjenden përballë dilemave se si t’i mësojnë dhe edukojnë fëmijët në ushqyerje. Por nga ana tjetër ata duhet që ti bindin nëse dicka është e mirë apo e keqe. E ndërsa atyre kanë filluar që tu dalin dhëmbët e parë ju duhet të filloni që tu jepni ushqime të copëtuar në copëza të vogla. Ata të jenë të buta dhe lehtësisht të gëlltishme për femijën. Kështu ai do të fitojë edhe refleksin e ushqimit dje niderjes së shijes që deri tani e ka provuar tek sendet. Disa nga ushqimet që rekomandojnë pediatrët por edhe dentistët në botë janë:

Copa të vogla buke

Biskota integrale por pa sheqer të shtuar

Copa djathi të fortë por pa kripë

Copa frutash të buta

Makarona të mëdha

Vezë të zier

Share With:
Translate »
895 Views