Kur është mosha e duhur që vajza juaj të merret me balet?

Vajza juaj mund të fillojë baletin në moshën katër vjeçare.

Mësuesi i kërcimit që do ta mësojë atë duhet të ketë njohuritë dhe përvojën e kërkuar për fëmijët e kësaj moshe.

Megjithatë, do të ishte ideale të fillonte në moshën 6-10 vjeç, pasi tashmë është zhvilluar në një shkallë të kënaqshme psikomotorike dhe tashmë ka aftësi bazë motorike, të cilat shndërrohen duke ushtruar në ushtrime të specializuara.

Më pas fëmija mund t’i mësohet qëndrimin e duhur dhe të kombinojë lëvizjen me ritmin, ndërkohë që ka aftësinë për të rritur diapazonin e lëvizjes, një element i nevojshëm për baletin, i cili mund të arrihet vetëm deri në moshën 12 vjeçare.

Vlera pedagogjike e baletit: Fëmijët fitojnë vetëbesim, zhvillojnë një ndjenjë të fortë bashkëpunimi, vetëdisiplinë dhe u mësohet edukimi artistik./

 

Share With:
Translate »
148 Views