Me një formulë të thjeshtë mund të llogarisni sa i gjatë do të jetë fëmija juaj

A do të dëshironit të dinit se sa të gjatë do të jenë fëmijët tuaj? Një formulë e thjeshtë duket se mund t’ua tregojë këtë. Ekziston një ekuacion i thjeshtë matematikor i cili mund t’ju ndihmojë që të parashikoni se sa të gjatë do të jenë fëmijët tuaj. Formula, që përdoret prej vitit 1970 dhe që është publikuar në “New York Times”, parashikon që shumica (jo të gjithë) e fëmijëve arrijnë një gjatësi që mund të matet nga gjatësia mesatare e kombinuar e të dy prindërve. Ja si funksionon kjo formulë:
Për djemtë
Shtoni gjatësinë e të dy prindërve plus 13cm dhe pjesëtoni për dy.

Për vajzat
Shtoni gjatësinë e të dy prindërve minus 13cm dhe pjesëtoni për dy.

Share With:
Translate »
296 Views