Pozitat e gjumit tek foshnjat: Çfarë është e sigurt dhe çfarë jo

Për prindërit, është e domosdoshme të dinë për pozicionet e sigurta të gjumit dhe këshillat që reduktojnë rrezikun e vdekjes së papritur të foshnjave (SIDS).

Rreth 80% e vdekjeve të papritura shkaktohen për shkak të gabimeve të bëra në gjumë, sipas një sondazhi.

Instituti Nacional i Shëndetit të Fëmijëve të Shteteve të Bashkuara të Amerikës vë re se pozita më e mirë e gjumit për foshnja është fjeturit në shpi.

Të fjeturit në bark, sipas tyre, rrezikon foshnja nga presioni që mund të kenë në mjekërr, duke reduktuar sasinë e oksigjenit të thithur, mund të thith mikrobe të çarçafëve etj.

Gjithashtu, edhe të fjeturit në krahë mund të jetë pozitë e rrezikshme, ngase foshnjat rrezikojnë të kthehen në bark, gjë që mund të rris shanset për SIDS.

Share With:
Translate »
1359 Views