Si ta ulni temperaturën e të vegjëlve në kushte shtëpie

Është me të vërtetë e vështirë për të folur për këtë çështje , pasi kur fëmija juaj po vuan nga diçka, ju gjithmonë doni të telefononi mjekun.

Në atë moment paniku, ju mendoni vetëm për të “shpëtuar” fëmijën tuaj. Disa studime konfirmojnë se në qoftë se fëmija juaj është sëmurë me ethe e temperaturë nuk ka asgjë seriozë për t’u shqetësuar, por mbani në mend se temperature e lartë që zgjat për disa ditë duhet të kontrollohet nga një pediatër.

Ndërsa trupi i fëmijës është duke luftuar infeksionin që shkakton ethe, ju mund të provoni disa metoda për ta bërë fëmijën tuaj të ndihet më mirë. Këto janë të gjitha mënyra të provuara që mund të ulin ethet e fëmijës suaj në disa minuta.

Patate në çorapet e fëmijës.

Lani një patate, qërojeni në feta dhe futeni brenda në çorapet e fëmijës dhe më pas vishjani.

Raki

Holloni një filxhan të vogël raki me një sasi të barabartë të ujit. Lagni një napë në këtë përzierje dhe e vendosni atë në këmbët e fëmijës për 5 minuta.

Një napë tjetër me lëng limoni mund t’ia vendosni fëmijës dhe në kyçe. KUJDES!!! Asnjëherë kompresa në ballë, sepse temperatura ka tendencë të ngjitet drejt vendeve më të ftohta dhe duke u ngjitur në kokë mund të dëmtojë trurin e fëmijës.

Dushi

Bëjini një dush me ujë të vakët fëmijës suaj. Visheni menjëherë sepse nuk të kalojë në të ftohur.

Lëngje

Jepini shumë lëngje fëmijës suaj, pasi temperatura e lartë dehidraton trupin dhe lëngjet do të ndihmojnë në kapërcimin e kësaj gjendie.

Nëse fëmija juaj është më i vogël se 3 muaj dhe ka një ethe, ju duhet të telefononi mjekun menjëherë.

Share With:
Translate »
870 Views