Të pyesni një çift se kur do të bëjnë fëmijë, është një nga gjërat më të gabuara që mund të bëni

Rreth 50 milionë njerëz në të gjithë globin kanë probleme me fertilitetin dhe luftojnë për të pasur një fëmijë. Të pyesësh një çift se kur ata do të kenë fëmijë është kaq e guxuar dhe e vrazhdë nga ana juaj, madje ekspertët e quajnë një pushtim të intimitetit të tyre.

Po ju rendisim këtu gjashtë arsyet pse kurrë nuk duhet të pyesni një çift se kur do të bëhen me fëmijë?

Fakti që ju jeni bërë me fëmijë 25 vjeç, nuk do të thotë që të gjithë duhet të bëjnë të njëjtën gjë

Një nga mitet më të zakonshme që lidhen me shtatzëninë është se gratë mbi 35 vjeç nuk mund të mbesin shtatzënë. Dhe, nëse ndodh, fëmija i tyre nuk do të jetë i shëndetshëm. Në realitet, për sa kohë që një grua ka vezë, ajo mund të mbetet shtatzënë në çdo kohë dhe foshnja e saj do të jetë mirë. Edhe kur e keni e ngjizni fëmijën herët në moshë, ekzistojnë rreziqe. Pas të 30-tave, rreziqet rriten me vetëm 5%. Koha më e mirë për të lindur një fëmijë është kur të jeni ju gati, jo kur shoqëria pret që ta bëni.

Rreth 50 milionë njerëz vuajnë nga infertiliteti globalisht

Sipas një raporti, rreth 15% e popullsisë në botë lufton me infertilitet dhe numri po rritet gjithnjë e më shumë. Shkalla e sjelljeve të gabuara është rritur gjithashtu. Në fakt, hulumtimi pretendon se shumica e shtatzënive këto ditë po përfundojnë në aborte fatkeqësisht, duke bërë që prindërit të bien në depresion. Të kesh fëmijë nuk është kurrë e lehtë, por tani është edhe më e vështirë.

Ka faktorë të tjerë të tjerë që ndikojnë në vendimin e një çifti për të pasur një fëmijë

Sigurisht, infertiliteti luan një rol kryesor, por ka faktorë të tjerë që duhet të merren parasysh përpara se një çift të lind një fëmijë. Gjendja financiare e çiftit, forca e marrëdhënies së tyre, shëndeti i tyre, qëllimet e karrierës, etj. Kur ta keni ndarë ju mendjen për të pasur një fëmijë dhe keni kohën që të kujdeseni siç duhet për krijesën e re, kjo ndodh kur ju realisht i keni të gjithë këto faktorë në favorin tuaj.

Mos i kujtoni askujt “orën biologjike”, njerëzit janë të vetdijshëm për këtë

Është një stigmë e çuditshme për gratë që kanë një fëmijë pas moshës 35 vjeç, e cila duhet të marrë fund. Për shembull, kur Cameron Diaz njoftoi shtatzëninë dhe së fundmi lindi në moshën 47 vjeç, verdikti popullor në internet për të ishte negativ. Nuk ka asgjë të keqe kur ju mund të vendosni të keni një fëmijë përmes vezëve të ngrira, IVF-së ose ndonjë mjeti tjetër kur nuk janë në gjendje të mbesni shtatzënë në mënyrë natyrale. Gratë nuk kanë nevojë të kujtohen për “orën e tyre biologjike”, ato janë plotësisht të vetdijshme për këtë.

Disa njerëz thjesht nuk duan fëmijë dhe kjo është OK

Ashtu si të pasurit e një fëmije dhe të mos pasurit e një fëmije janë dy situata krejt normale. Të pyesësh çifte që nuk duan fëmijë përsëri se pse nuk duan fëmijë ose duke u kujtuar shprehjen e famshme se: “një ditë do të pendoheni për këtë” është gabim. Kuptoni që ashtu si ju keni mendimet tuaja, ata kanë të tyret dhe nuk duhet t’i injektoni pikëpamjet tuaja askujt.

Kujdes! Ju nuk dini se çfarë mund të jenë duke kaluar ata

Për ta përmbledhur, të pyesni dikë kur do të bëhet me fëmijë nuk është kurrë pyetja e duhur për t’u bërë. Çifti mund të ketë probleme në marrëdhënie, po luftojnë me infertilitetin, mund të ketë pësuar një abort, ose mund të mos dëshirojë të ketë një fëmijë për arsye personale. Ju kurrë nuk e dini se çfarë po kalon një person. Më mirë mos bëni pyetje të cilat mund të jenë arsyeja që dikush të shkojë duke qarë në shtrat sot. Jini mirëkuptues dhe të sjellshëm.

Share With:
Translate »
196 Views