Të veçantat e bebeve të lindura në muajin shtator

Nëse vera është sezoni i dasmave, duhet të dini që ai i vjeshtës është sezoni i lindjeve ! Më poshtë do të ndajëmë me ju faktet më interesante për bebet e lindura në muajin shtator. 

Fëmijët e lindur në muajin shtator priren të peshojnë më pak (2kg e 700 gr) kjo sipas statistikave të Spitalit të Fëmijëve në Filadelfia. 
Ata janë më të lumtur se fëmijët e lindur në muajt e tjerë.
Time.com raporton se këto bebe kanë më pak gjasa të zhvillojnë depresion dhe çrregullimet bipolar.
Janë tipa sportiv 
Fëmijët e lindur në muajin shtator do të rriten duke zhvilluar pasione të shumta për sportin.
Nëse nëntori është muaji gjatë të cilit kanë lindur vrasësit serial, në shtator kanë lindur njerëzit më paqësor e më pak problematikë. 
Ata janë më të prirur ndaj alergjive dhe astmës.
Sipas Prevention.com, ata që lindin në vjeshtë janë 30% deri në 90% më shumë të riskuar të preken nga alergjitë. 
Nënat që lindin në muajin shtator mund të lindin rreth një javë para kohe , kjo sipas National Academy of Science.
Janë më të gjatë se fëmijët e tjerë, kjo për shkak të vitaminës D, ndaj të cilës mamatë janë të ekspozuara në diell gjatë verës

Share With:
Translate »
917 Views